Despre noi

Suntem o echipă de tineri din Bucovina, Suceava și am conceput “România fericită” ca un manifest împotriva tuturor acelora care asociază cuvântul România cu un sinonim pentru tristețe, tragedie, negativism, nefericire, dramă, pesimism.
Formula “România fericită” pare pentru foarte mulți români (poate chiar pentru majoritatea dintre ei) o sintagmă paradoxală, de neconceput, chiar imposibilă. Mentalitatea românilor a fost inoculată de media și nu numai, cu o gândire negativă despre țara noastră care a creat o stare generală (imperceptibilă )de stres, de pesimism și de dezinteres față de viitor.
S-au înrădăcinat în subconștientul nației noastre, sentimente nocive care, în mod logic, au repercursiuni evidente asupra stării generale de spirit.
Efectul direct al acestei atutudini: patriotismul este un subiect expirat, totalmente ignorat și tratat cu ironie. A fi patriot nu mai este la modă, din contră, dacă cineva își manifestă în orice mod patriotismul, este considerat un ciudat, un învechit.
A avea o gândire pozitivă este de asemenea un subiect disprețuit de o bună parte a semenilor. Dacă ne detașăm de problemele materiale, dacă avem tendința de a ne detoxifia de gânduri negative, de a ne curăți creierul de sentimente infectate, dacă încercăm să ne umplem cu energie pozitivă, cu vorbe frumoase, cu modalități originale de a ne împrospăta și însănătoși mentalitățile bolnave, vom fi trași de mânecă și vom fi considerați de asemenea, niște ciudați. Dacă cineva vrea să fie fericit, nu contează felul în care încearcă, ceilalți vom încerca să-l atragem înapoi.
La noi, cuvintele “România” și “fericită” par absurde. În cel mai bun caz, combinația de cuvinte ar putea fi citită în zeflemea, cu ironie, ca o glumă. E posibil ca România să fie fericită? Asta e prea de tot. Pentru mulți pare imposibil, ironic, tragi-comic, ilogic.
Pentru noi, pare foarte posibil. Aceasta este propunerea noastră pentru România, modul în care am ales să ne implicăm pentru a schimba în bine o stare reală din țara românească.